« Tillbaka till startsidan

SONGLAND - NYTT MUSIKPROGRAM I SVT 1

2023-03-25, 18:50:32  

I SVT:s nya musikprogram Songland söker sex kända artister en ny låt och oetablerade låtskrivare får chansen att pitcha sin musik för dem. Artisterna är Cherrie, Cornelia Jakobs, Jireel, NOTD, Oscar Zia och Tityo. Songland har premiär fredagen den 24 mars.

I Songland står låtskrivandet och jakten på nästa stora hitmakare i centrum. De oetablerade låtskrivarna pitchar sina låtar för artisterna, och får sedan hjälp att förfina sina verk av Linnea ”Nea” Södahl, Carl Falk Gramer och Elias Kapari som alla är professionella låtskrivare med stora hits i bagaget.

I varje avsnitt medverkar fyra nya låtskrivare som presenterar sina verk för en av artisterna. Under kreativ vägledning av de erfarna producenterna jobbar de sedan för att utveckla låten till dess fulla potential och för att passa artisten. I slutet av varje program väljer artisten en låt som ges ut samma dag som tv-programmet sänds. 

Bakgrund Songland:

Den ursprungliga NBC-versionen av Songland skapades av Live Animals och Universal Television Alternative Studio, en del av Universal Studio Group. Exekutiva producenter: Audrey Morrissey regissören Ivan Dudynsky, Dave Stewart, Chad Hines och Adam Levine (Maroon 5). Producenter: Josh Gummersall och Ryan Tedder. Konceptet utarbetades av Stewart, Morrissey och Dudynsky. Programmet har sänts två säsonger i USA.

Avsnittsordning:

24/3 Oscar Zia
31/3 Cornelia Jakobs
7/4 Titiyo
14/4 Jireel
21/4 NOTD
28/4 Cherrie  

songland.450x253.jpg
Foto: Janne Danielsson/SVT