« Tillbaka till startsidan

ED SULLIVAN HYLLAS I LITTLE STEVEN'S SHOW

2022-08-18, 13:09:38  

Ed Sullivan var utan konkurrens den mest inflytelserika programledaren i USA genom sin "The Ed Sullivan Show" i CBS TV under åren 1948 till 1971 - den största långköraren i amerikansk TV-historia. Han var även aktuell som nöjes- och sportreporter samt krönikör i New York Daily News. Ed Sullivan avled i cancer 13 oktober 1974.

Som den framgångsrike programledare Ed Sullivan var med mångmiljonpublik spridd över hela USA så kom ett framträdande hos honom att betyda genombrott. Elvis Presley fick chansen 1956 men tyvärr misslyckades Ed att lansera honom i TV.

Det blev i stället ett scoop för Ed när han efter att i november 1963 blivit varse om Beatlemania och bestämde sig för att bjuda in Beatles trots att bandet saknade någon kommersiell singelhit i USA. Beatles debuterade den 9 februari 1964 i Ed Sullivan Show och programmet slog rekord i antal tittare och är än idag ett av det mest besedda programmen i USA alla tider.

I övrigt bjuder Little Steven på Bo Diddley, the Doors, Rolling Stones, Elvis Presley, Curtis Mayfield, Donovan och Cheap Trick.

Little Steven's Show nu på lördag 20 augusti kl.10.00 och under Lyssna/Senaste program efteråt i en månad.

 

                                                      beatles.edsullivan.1964.450.jpg
                                                                  The Beatles i Ed Sullivan Show 9 februari 1964 - Ringo Starr,
                                                                  George Harrison, Ed Sullivan, John Lennon och  Paul McCartney