« Tillbaka till startsidan

IDOL 2022

2022-08-12, 14:42:33  

Längre fredagsfinaler, världens hittills största Idolfinal och en kvalvecka som görs om till en liveupplevelse i fem dagar i Kungsträdgården i Stockholm. Med ledorden ”more is more” leder Pär Lernström och side-kicken Anis Don Demina Idol 2022. Programmet har säsongspremiär den 22 augusti på TV4 Play och TV4.

Det är upplagt för stor dramatik under kvalveckan när deltagarna tävlar om de sista platserna till Idols fredagsfinaler. Kvalveckan är nu inte bara direktsänd tv utan avgörs i år inför publik mitt i Kungsträdgården i Stockholm.

—Det blir mer nerv och mer artisteri på riktigt när Idolerna får möta publiken direkt. Jag ser fram emot att välkomna alla till Kungsträdgården, säger programledaren Pär Lernström.

Ytterligare utmaningar och nya moment väntar årets Idoler. I Sista Steget, som spelas in nu på musikfestivalen Way Out West i Göteborg, ska deltagarna göra gemensamma duetter, så kallade ”colabs”, och visa att de kan lyfta både sig själv och varandra i en duett. I Beskedet som sänds direkt efter i ett unikt dubbelavsnitt berättar juryn sen vilka deltagare som gått vidare i tävlingen.

— Företeelsen med ”colabs” toppar världslistorna just nu där två stjärnor möts i en gemensam duett. Det blir en större utmaning i år att gå hela vägen. De måste kunna samarbeta, både lyfta sig själv och någon annan. För varje år har kvaliteten höjts på deltagarna och vill vi hitta dem som är redo att bli Sveriges nästa stjärna. Det är superroligt att vi får in detta nya moment Idol, säger röstcoachen och jurymedlemmen Kishti Tomita.

Idolraketen är tillbaka efter förra årets succé där Jacqline Mossberg Mounkassa tog sig hela vägen till final. Nytt för i år är att tittarna söker till Idolrakten via TikTok, och genom att skicka in sin video finns en chans att bli den sista deltagaren att komma till kvalveckan.

Säsongens första avsnitt sänds måndagen den 22 augusti på TV4 och TV4 Play kl. 20.00.

Världens hittills största Idolfinal utlovas fredagen den 25 november 2022 i Tele2 Arena.

idol-juryn-och-programl..jpg
Anis Don Demina, Pär Lernström, Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Katia Mosally och Anders Bagge. Foto: TV4.