« Tillbaka till startsidan

ROXETTE ÅTERUPPSTÅR

2022-03-25, 10:55:07  

Sedan Marie Fredriksson tvingats lämna Roxette har Per Gessle funderat över framtiden och 2018 beslöt han sig för en Europaturné med uppsättningen "Per Gessles Roxette" med låtar ur den världsberömda repertoaren från Roxettes framgångsrika 1980- och 90-tal. Turnén startade i Hamburg och avslutades i Sverige och då bl.a. i Saab Arena i Linköping där bandet framträdde med Helena Josefsson på sång.

Nu har Per Gessle beslutat att fortsätta med Roxette under det nya namnet PG Roxette och med Helena Josefsson och Dea Norberg på sång.

- Det går inte att ersätta Marie Fredriksson och det är heller inget jag vill. Det var en era och en fantastisk dröm vi fick dela tillsammans. Men det känns spännande att få fortsätta den här resan - fast på ett annat sätt.Hade Marie varit vid liv fortfarande så hade vi givetvis gjort det här tillsammans, säger Gessle i ett pressmeddelande.

PG Roxette släpper en singel i maj, ett album i september och därefter blir det en stor turné.

Per Gessle är själv aktuell med en egen turné "Per Gessle: Unplugged" med start i Karlstad 21 april med avslut i Luleå 11 maj.

Per Gessle blev invald i Radio Nostalgi Hall of Fame den 8 januari 2020.

pg.roxette.linkoping.18.11.10.jpg
Helena Josefsson med Per Gessles Roxette i Linköping den 10 november 2018.   Foto: Roxetteblog.