« Tillbaka till startsidan

PIERRE ISACSSON

2021-08-27, 10:57:39  

I samband med singelsläppet av "Jul i Sahara" med Pierre Isacsson 29 november 2020 berättade hans yngste son Ludvig för Radio Nostalgi att han funnit en hel del demokassetter med outgivna låtar skrivna av hans far som borde räddas åt eftervärlden. Den första bearbetade och producerade blev julsingeln.

Nu har Ludvig under augusti via "Kickstarter" lyckats få ihop över 100 000 kr i bidrag till albumet "Innan slutet" som kommer ut både som CD och vinyl. Ett projekt om Radio Nostalgi inte var sena med att stötta.

Låtskrivaren och sångaren Pierre Isacsson, född 1947, omkom för 26 år sedan i Estoniakatastrofen 1994. Vi minns honom som medlem i Country Four och Family Four. Men kanske mest för hans mörka basröst som framgick med all tydlighet i låten "Då går jag ner i min källare" som han skrev tillsammans med Håkan Thanger. Pierre debuterade på Svensktoppen med den 1974 där den låg kvar i elva veckor, etta som bäst.

1975 var Pierre tillbaka på Svensktoppen, denna gång med den egna "Jag vill andas samma luft som du" som också blev kvar i elva veckor,etta som bäst. Idag är även den tolkad av många dansband, bland andra Black Jack och Christer Sjögren på albumet Kramgoa Låtar 2011.

Initiativet till albumet lovprisas av Babben Larsson, Ina Lundström, Lasse Holm, Jan Johansen och nu senast av Ola Håkansson.

Mer info:  Kickstarter.