« Tillbaka till startsidan

CHARLIE WATTS BLEV 80 ÅR

2021-08-24, 20:55:56  

Charles Robert Watts, född den 2 juni 1941 i Bloomsbury, London mest känd som trummis i The Rolling Stones, avled den 24 augusti 2021 i cancer.

Influenser från jazzen och bluesen i unga år kom att prägla hans trumspel och han turnerade med sin egen grupp Charlie Watts Quintet och spelade bl.a. på Ronnie Scott's Jazz Club i London. Och det var på en av rhythm och bluesklubbarna i London Charlie träffade Brian Jones, Mick Jagger och Keith Richards. I januari 1963 blev han med i The Rolling Stones.

Vid sidan av Stones medverkade Charlie i flera jazzkonstellationer som bl.a. Rocket 88, världsturnerade under 1980-talet med ett storband och bildade 1991 en jazz quintet för att åter hylla Charlie Parker.

Men det är som trummis i Stones som han är mest ihågkommen och han designade också som grafiker flera alster bl.a. bandets album "Between the Buttons". Watts var också tillsammans med Jagger och Richards de enda medlemmarna som medverkat på alla studioalbumen.

I början av augusti meddelade Watts att han av hälsoskäl inte skulle spela på Rolling Stones kommande USA-turné "No filter tour"som planerat att inledas den 26 september.

charlie.watts.2010.jpg
Charle Watts i sitt andra band vid sidan av Stones - The ABC&D of Boogie Woogie - under en spelning på "The Casino" i Herisau, Schweiz den 13 januari 2010.