« Tillbaka till startsidan

CHRISTER LINDARW INTAGEN I HALL OF FAME

2020-01-24, 15:46:12  

christer.lindarw.450x586.jpg

Kläddesignern och Sveriges mest kända dragshowartist Christer Lindarw började redan i tonåren med sång och underhållning som senare kombinerades med en utbildning som designer.

Han debuterade 1976 i rollen som Zsa Zsa Shakespeer i uppsättningen Wild Side Story hos Alexandra Charles i Stockholm. Där lanserades också senare den första utpräglade dragshowen med trion Christer Lindarw, Roger Jönsson och Lasse Flinckman.

After Dark blev deras signum och även namnet på deras egen nattklubb på David Bagares gata i Stockholm. Efter succén med showen Förför Sverige i tiden på Hamburger Börs var gruppens genombrott ett faktum.

Christer med After Dark har medverkat i ett stort antal framträdanden i Skandinavien, Europa och USA.

After Dark 20-årsjubilerade 1996 med en specialshow tillägnad Lindarw som spelades under 2 år i Stockholm, Göteborg och Malmö samt turné i Sverige.

After Dark (Lindarw och Flinckman) deltog i Melodifestivalen 2004 med bidraget La dolce Vita som kom på tredje plats och blev titeln på en efterföljande show på Restaurang Tyrol i Stockholm. Christer medverkade också i Melodifestivalen 2007 och 2016 dock utan placering.

Senare kom Christer att samarbeta med Babsan Wilhelmsson som After Dark och deras föreställning på Tyrol visades i TV4 på nyårsafton 2011. Let's go party var en annan show 2012 som After Dark spelade på Malmö Opera, Hamburger Börs och Rondo i Göteborg med turné i Sverige. Denna avslutades på Cirkus i Stockholm 2014 efter 150 föreställningar.

After Dark finns även bland album och singlar. Som designer har Christer stått för kostymeringen i bl.a. Livet är en schlager på Cirkus regisserad av Jonas Gardell.

Christer Lindarw har fått en mängd priser bl.a. Årets Artist 1982, Årets Bästa Showgrupp 1984, Årets drag och Årets show på Gaygalan 2005, Guldmasken för Bästa kostym 2005 och Lisebergsapplåden 2018.

Med motiveringen : "för sin mångsidighet som sångare och showartist med framgångar på såväl konsert- som teaterscener som i TV" har Christer Lindarw blivit intagen i Radio Nostalgi Hall of Fame på plats 138.