« Tillbaka till startsidan

MAGNUS UGGLA I SVT "JAG OCH MIN FAR"

2024-01-11, 09:33:00  

I SVT:s nya program Jag och min far ger sig Magnus Uggla och hans dotter Agnes ut på en resa för att möta sig själva, varandra och världen. Var allting verkligen bättre förr eller har vissa förändringar till och med varit av godo?

I sex avsnitt utforskar far och dotter allt ifrån kärnfamiljen till andlighet, via åldrande och skönhet till emigration, dejting och populärkultur.

I första avsnittet av Jag och min far dyker Magnus Uggla och Agnes Uggla ned i andlighet. Ingen av de är särskilt spirituella, inte alls faktiskt. Samtidigt är Magnus en rastlös själ och Agnes lever med inre stress. Hon tar med sin pappa ut på äventyr för att se om det finns något därute som kan ge dem lite ro. Deras andliga resa går genom Indien, USA och Sverige. De möter en helig man, mormoner och mumier och de provar även att sänka garden på en frisinnad festival på Öland.

I andra avsnittet utforskar de utvandring. Magnus och Agnes åker hela vägen till Minnesota, dit Wilhelm Mobergs karaktärer Karl-Oskar och Kristina reste för 170 år sedan, och möter svensk-älskande ättlingar vars förfäder gjorde den långa och svåra resan till Amerika. Men hur är det för de som utvandrar idag? Magnus och Agnes träffar Henrik som lever sin dröm i Hollywood och de käkar salsicciapasta hos Tomas och Elin i Umbrien. Och så gullar de med andra ugglor i Tokyo.

Jag och min far produceras för SVT av produktionsbolaget Camp David och regisseras av Sebastian Reed.

SVT Play torsdag 11 januari kl. 02.00 och i SVT1 kl. 21.00 samma kväll.

 

agnes.o.magnus.uggla.jpg
Agnes och Magnus Uggla
Foto: SVT