« Tillbaka till startsidan

DIREKTSÄND LOTTNING AV SEMI I ESC 2024

2023-12-25, 14:19:49  

Eurovision-året i SVT startar redan i januari och det med ”Eurovision Song Contest 2024 – lottningen” direkt från Malmö den 30 januari. I sändningen, som officiellt heter Semi-Final Draw, avgörs i vilken av de två semifinalerna som de deltagande länderna kommer att tävla i maj. SVT-profilerna Pernilla Månsson Colt och Farah Abadi, programleder lottning och duon är laddad inför uppdraget.

– Det ska bli jättekul att få dra igång Sveriges Eurovision-år från Malmö. Lottningen är en viktigare sak än man tror för tävlingen senare. Vi hoppas att det ska bli både spännande och kul att titta på programmet, säger Pernilla Månsson Colt, som hade samma uppdrag i samband med Eurovision 2013.

– Detta är ju startskottet för Eurovision och det är extra kul att få göra programmet tillsammans med Pernilla, men också att det är i vår hemstad Malmö som allt kommer att hända, säger Farah Abadi.

Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien, Tyskland och Sverige, som förra årets vinnare, är direktkvalificerade till finalen. Men i Semi-Final Draw avgörs även i vilken semifinal som tittarna i dessa ”the Big Five”-länderna och Sverige kommer att kunna vara med och rösta. I samma semifinal kommer även klipp från ländernas repetitioner på Eurovision-scenen att visas.

Världens största direktsända musiktävling sänds från Malmö Arena i maj. Den 7 och 9 sänds semifinalerna och den 11 maj den stora finalen

 

promgramledarna_2024.1920x1080.jpg
Pernilla Månsson Colt och Farah  Abadi.
Foto: Janne Danielsson/SVT