« Tillbaka till startsidan

EDWARD SILLÉN TILLBAKA I EUROVISION

2023-12-11, 11:43:57  

Det är tredje gången på elva år som Sverige står värd för Eurovision Song Contest när det är dags för tävlingen i Malmö i maj 2024. 2013 sändes tävlingen från Malmö och 2016 från Stockholm. Båda gångerna rosades tv-sändningarna på hemmaplan och utomlands, för tävlingsdelen i sig och även för manus och mellanakter. Båda gångerna stod Edward af Sillén för regin och tillsammans med Daniel Réhn skrev han manus. Nu är det klart att de även ska jobba med sändningarna 2024.

– Att få äran att skriva och regissera innehåll när Europas blickar än en gång riktas mot oss i Eurovisionälskande Sverige är såklart en dröm, säger Edward af Sillén.

Edward af Sillén har blivit lite av ”Mr Eurovision” för de svenska tv-tittarna. Han har varit kommentator för Sveriges Eurovision-sändningar tolv gånger sedan 2009, med uppehåll endast de två år som Sverige har sänt tävlingarna. På sin meritlista har han regi och manus för Melodifestivalen och flera andra tv-galor. Dessutom har Edward översatt, regisserat och skrivit manus till ett flertal långfilmer, musikaler och andra scenföreställningar.

– Vi är såklart otroligt glada över att Edward har klivit på tåget igen. Han har en djup kunskap om Eurovision och en fantastisk fingertoppskänsla när det kommer till humor. Han har visat att det går att skoja med tävlingen på ett kärleksfullt sätt och har skapat legendariska Eurovision-sändningar. Tillsammans med Daniel Réhn och resten av teamet är jag övertygad om att han kommer att leverera tre fantastiska shower för tv-tittare över hela världen, säger Ebba Adielsson, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2024.

Foto: Janne Danielsson/SVT

intro.jpg