« Tillbaka till startsidan

GULDBAGGEGALAN 2024

2023-12-08, 15:05:51  

2024 är regissören, dramatikern och sångaren Shima Niavarani programledare för Guldbaggen, som direktsänds av SVT från Cirkus i Stockholm måndag 15 januari.

- Vi är väldigt glada att Shima Niavarani ska programleda Guldbaggegalan 2024. Hon har själv varit nominerad till Bästa kvinnliga skådespelare och medverkat i Guldbaggevinnande filmer. Shima har underhållit som skådespelerska och sångerska på både scen och film i snart 20 år, i såväl arthouse som stora familjefilmer. Hon är och kan svensk filmindustri ut i fingerspetsarna och vi ser fram emot att hon ska ledsaga oss genom 2024 års gala, säger Matilda Bagge, projektledare.

Shima Niavarani slog igenom som 19-åring med den egna föreställningen Autodidakt i enmansakt. Hon är bland annat känd för sin roll som Pippi i TV4-serien Boy Machine, sin roll som Lily i Sjölyckan samt för rollen som Maiken i Allt faller. Hon gjorde också rollen som Molly i musikallångfilmen En del av mitt hjärta och ledde 2021 Melodifestivalfinalen tillsammans med Måns Zelmerlöw.

2021 var Shima Niavarani en av deltagarna i säsongens Stjärnorna på slottet.

 

Foto: SVT

shima.niavbarani.png