« Tillbaka till startsidan

LOTTA PÅ LISEBERG AvSLUTAS EFTER 20 ÅR

2023-10-27, 14:37:28  

Jubileumssommaren 2023 blir sista säsongen för “Lotta på Liseberg” då programledaren Lotta Engberg väljer att sluta som programledare för det populära allsångsprogrammet. “Lotta på Liseberg” firade 2023 hela 20 år av allsång i parken och 15 år i tv-rutan och har varit ett av landets mest folkkära sommarprogram genom åren.

- Att fått dela 20 år med publiken på Liseberg och 15 år på TV4 med en stor allsångspublik hemma i sofforna är den finaste musikaliska gemenskap jag känt. Jag är oerhört tacksam för de här åren. Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort. Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden, säger Lotta Engberg.

Sedan 2004 har “Lotta på Liseberg” varit ett stående inslag varje sommar i parken och blivit något av en tradition för både parkbesökare och tv-tittare. Genom åren har fler än 1 miljon besökare varit på plats och sett programmet live och bland annat fått uppleva artister som Per Andersson, Lill Lindfors, Måneskin och Michael Bolton. - Vi har haft 20 härliga år som fyllt våra somrar med underhållning, allsång och fantastiskt mycket glädje tillsammans. Vi vill rikta ett stort, varmt tack till Lotta Engberg för hennes otroliga insats, utan henne hade det inte varit möjligt, likaså alla medarbetare i produktionen, säger Lotta Carlsbogård, chef på Säsonger och Events på Liseberg.

lotta.liseberg.small.jpg
Lotta på Liseberg 2023
Foto:Peter Knutsson/TV4