« Tillbaka till startsidan

HENRIK ÅBERG- EN ÅTERBLICK

2023-05-01, 08:53:04  

Henrik Åberg slog igenom som artist i tävlingen Sikta mot Stjärnorna 1995 i TV4 med Lasse Holm som programledare. Henrik porträtterade Elvis Presley med låten Blue Hawaii och vann denna andra säsong av tävlingen som sedan skulle visa sig bli en stor tittarsuccé.

1996 representerade han Sverige i Europafinalen av European Soundmix Show med låten Love Me Tender. Samma år tävlade Henrik i Melodifestivalen med bidraget Du är alltid en del utav mig skriven av Lase Berghagen och Lasse Holm. Det blev ingen final med dock en framgång på Svensktoppen under 36 veckor etta som bäst. Det har blivit ett flertal album och Henrik turnerar sedan dess flitigt med olika uppsättningar och sin Elvis-repertoar.

1994 deltog Johnny Duvert i Sikta mot Stjärnorna som Roy Orbison och Jerry Carlsson 1996 som Jerry Lee Lewis. Tillsammans med Henrik Åberg bildade de trion The Legends för att uppträda som sina förebilder och hedra deras musikaliska influenser på pop och rockmusiken.

Deras konsertturnéer har sedan dess sålt fulla hus varje höst. Vid en fullsatt konsert på Östra Teatern i Uddevalla den 14 november 2014 blev alla tre intagna i Radio Nostalgi Hall of Fame inför publikens ovationer.

På torsdag den 4 maj kl.10.00 sänds första inslaget av två från en intervju med Henrik Åberg med repris på söndag 7 maj kl.11.00.

 

jerry.johnny.henrik.450x237.jpg
Jerry Carlsson, John Duvert, Henrik Åberg