« Tillbaka till startsidan

FRIDA ÖHRN INVALD I HALL OF FAME

2023-03-27, 16:23:29  

Låtskrivaren och sångerskan Frida Öhrn är född den 24 januari 1979 i Solna har bakgrund i Kungliga Svenska Balettskolan, Solna estetiska gymnasium, Rytmus musikkonservatorium och Memus Stockholms Musikkonservatorium. Många minns Frida genom Saabs TV-reklam med låten "Release Me" som gruppen Oh Laura fick en hit 2007 i Sverige, England, Polen,Australien och Irland.

Frida och Linda Ström bildade tillsammans med Charlotte Centervall "Cookies N' Beans"2003 som sedan dess har turnerat och landet runt och släppt fyra album. De medverkade i Melodifestival 2009 och och 2013. Gruppen var med i säsongspremiären 2010 i "Så ska det låta" i SVT1 och var förband till Kris Kristofferson i Göteborg samma år.

2014 var det dags att gå solo och släppte debutsingeln "What are you waiting for". Vid sidan av har hon samarbetat i olika konstellationer som Bo Sundström och Arne Domnérus som mångsidig artist inom jazz, rock, pop och country. Tillsammans med Daniel Norberg medverkade Frida i Melodifestivalen 2020 med bidraget "We are One" som tog sig till Andra chansen. J

ust nu är Frida, Doug Seegers och Kalle Moreaus aktuella i den kritikerrosade turnén "Från Orsa till Nashville". I fredags den 17 mars var Kungsbacka Teater fylld till sista platsen av en begeistrad publik som mötte dem med stående ovationer, applåder och visslingar.

I denna miljö fick Frida Öhrn ta emot sitt hedersdiplom som bevis på att hon blivit intagen i Radio Nostalgi Hall of Fame där Doug Seegers och Kalle Moreaus redan har sina välförtjänta platser.

royne.frida.diplomering.jpg
Royne Nilsson och Frida Öhrn
doug.royne.frida.kalle.3804.jpg
Doug Seegers, Royne Nilsson, Frida Öhrn, Kalle Moraeus