« Tillbaka till startsidan

ANN-LOUISE HANSSON, LILL-BABS OCH SIW MALMKVIST I RADIO NORD

2022-12-12, 11:10:03  

                            radio.nord.scen.2010.700x30.jpg

Våren 2010 startade Jan Kotschack, son till Radio Nords grundare Jack Kotschack, en jubileumsturné för att fira 50 år sedan radiokanalen grundades och boken "Stick iväg, Jack . Historien om Radio Nord" kommit ut skriven av Jan.

Radio Nord och kanalens listor De Tio och Topp 20 lade grunden till många artisters framgångar på 1960-talet. Bland dessa fanns Ann-Louise Hansson, Lill-Babs och Siw Malmkvist som nu medverkade under turnén med låtar från den tiden.

Backstage på Göteborgs Konserthus Valborgsmässoafton 2010 före kvällens föreställning fick vi en både uppslupen och underhållande intervju med de tre folkkära artisterna som under decennier bjudit på mängder av låtar som minns av både gammal och ung.

I samband med kvällens final överraskades de tre med var sitt hedersdiplom som bevis på att de blivit invalda i Radio Nostalgi Hall of Fame inför en stående publik och ovationer. Jan Kotschack belönades också med en plats i Hall of Fame för hans enastående insats som författare till boken om Radio Nords historia.

Intervjun sänds nu på torsdag den 15 december kl. 10.00 med repris på söndag 18 decemberi kl. 11.00.

 

                                                           diplom.ann.louise.lill.babs.jpg