« Tillbaka till startsidan

MELODIFESTIVALEN 2023

2022-09-28, 11:57:18  

Nu är det klart vilka som är programledare för Melodifestivalen 2023. Farah Abadi och Jesper Rönndahl hälsar publiken välkommen när det är dags för hela Sveriges fest i februari. Efter startskottet i Göteborg lördag den 4 februari åker Melodifestivalen vidare till Linköping, Lidköping, Malmö, Örnsköldsvik och slutligen till Stockholm, där finalen avgörs den 11 mars.

– Det känns så otroligt kul att få vara en del av Melodifestivalen igen. Och tänk att jag får roliga, vassa och underbara Jesper Rönndahl vid min sida – vilken ära. Att hela Sveriges fest dessutom rullar ut på turné igen gör mig lite extra förväntansfull. Det här kommer bli superskoj, säger Farah Abadi.

– Det här är det största tv-program jag gjort, och det är såklart svinspännande. Jag har ju inte direkt utmärkt mig som en musikkille, så min roll är väl mer att hålla styr på alltihop - och att vara rolig. Eller, så tror jag att dom har tänkt i alla fall? Hur som helst så känns det oerhört tryggt och glatt och skoj att få lov att ha Farah vid min sida, säger Jesper Rönndahl.

Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka om valet av programledare:

- Som ny projektledare för Melodifestivalen är det underbart att få börja med två fantastiska programledare. Farah har gjort det tidigare och kommer skapa stor trygghet med sin värme och sitt engagemang. Och Jesper kommer tillföra humor med sin speciella glimt och underfundiga personlighet. Jag hoppas att tittarna ser fram emot den här programledarduon lika mycket som jag gör!

jesper.ronndahl_fara-abadi..jpg
Jesper Rönndahl och Farah Abadi.  Foto:Janne Danielsson/SVT