« Tillbaka till startsidan

RHAPSODY IN ROCK FIRAR 30 ÅR

2022-05-16, 20:36:35  

Rhapsody In Rock med Robert Wells i spetsen firar 30 år med en färgsprakande uppsättning på Dalhalla den 30 och 31 juli 2022 samtidigt som Robert i år kan noteras för 60 år som världsartist. "Rhapsody In Rock Celebration Tour 2022" kommer att firas ihop med bl.a. några av landets populäraste artister.

-Att min dröm skulle resultera i en 30:e turné hade jag aldrig ens vågat fantisera om. Och det bästa stället att fira detta på är ju givetvis Rhapsodys egen "nationalscen" Dalhalla. Snart bygger jag ett eget hus vid sidan av gropen, säger Robert skrattande.

Bland gästerna märks Anders Bagge, medlem i Idoljuryn, låtskrivare, skivproducent och nu soloartist från succén i årets melodifestival med låten "Bigger Than Universe". Anders och Robert har vid flera tillfällen samarbetat som låtskrivare. 2007 skrev de låten "A Song For You, speciellt för Celine Dion, som spelades in i Las Vegas.

Den legendariske munspelaren Charlie McCoy från Nashville. USA har mer än 40-talet studioalbum inspelade i eget namn och har medverkat på plattor med Elvis Presley, Roy Orbison, Bob Dylan, Chet Atkins och Johnny Cash, för att nämna några. McCoy och Wells samarbete startade vid inspelningen av Roberts platta "Sun Studio Sessions" i Memphis 2017. De har även stått på Grand Ole Opry's scen tillsammans, 2018.

Utöver att Robert, Anders och Charlie medverkar på jubileet så har de det gemensamt att de blivit invalda i Radio Nostalgi Hall of Fame - Robert Wells och Charlie McCoy 2017, Anders Bagge 2020.

 

wells.mccoy.sun.studio.450x.jpg
Charlie McCoy och Robert Wells i samband med inspelningen av plattan "Sun Studio Sessions" 2017.