« Tillbaka till startsidan

CAROLINE KING HYLLAS I BEAT MED LEIF WIVATT

2022-02-12, 15:03:16  

Musikern och låtskrivaren Carole King, född den 9 februari 1942 i Brooklyn, New York. fyllde nyligen 80 år. Hon är fortfarande aktiv sedan 1958 och var till en början en av låtskrivarna knuten till det världsberömda "The Brill Building" i New York.

Carole betecknas som en av de mest framstående och inflytelserika musikerna över tid och den mest framgångsrika kvinnliga låtskrivaren under senare delen av detta sekel som delaktig i över 100 pophits på Billboard Hot 100. Hon har också skrivit 61 pop hits i England som gör henne till den mest framstående kvinnliga låtskrivaren på de engelska singellistorna under tiden 1962 till 2005.

Programmet Beat med Leif Wivatt bjuder på ett flertal av Carole Kings låtar som senare blivit standards och tagits upp av andra kända artister. Listan upptar i huvudsak hits från hennes solokarriär men vi får även smakprov på inslag av Aretha Franklin, The drifters och The Shirelles.

Carole King har fått ett flertal utmärkelser som exempelvis fyra Grammy, intagen i Songwriters Hall of Fame, Rock an Roll Hall of Fame både som artist och låtskrivare, Kennedy Center Honoree och stjärna på Hollywood Hall of Fame.

Beat med Leif Wivatt söndag den 13 februari kl. 10.00 med repris på onsdag 16 februari kl. 11.00. Och som vanligt de senaste fyra programmen dygnet runt under Lyssna/Senaste program.

 

carole.king.2012.jpg
Carole King då hon tillägnades en stjärna på Hollywood Walk
of  Fame i Los Angeles den 3 december 2012.  
Foto: Angela George.