« Tillbaka till startsidan

FRÅN ORSA TILL NASHVILLE

2022-01-02, 10:31:10  

Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder.

Nu samlar Kalle countryelitén, Nashvillebon Doug Seegers och svenska stjärnskottet Alexzandra Wickman tillsammans med några av landets främsta musiker för en gemensam Sverigeturné och en högst unik musikalisk resa ”Från Orsa till Nashville”.

Turnépremiär blir det i Göteborg den 1 mars och gästar 20 orter med stopp i Stockholm den 10 mars samt final i Helsingborg den 27 mars 2022.

- Idén föddes i Nashville, som med tiden vuxit fram hos mig, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues. Nu blir det äntligen verklighet, säger Kalle Moraeus.

Doug Seegers och Kalle Moraeus har redan något gemensamt - de är båda invalda i Radio Nostalgi Hall of Fame - Doug den 22 juli 2015 och Kalle den 24 september 2020.doug.alexzandra.kalle.450x2.jpg
Doug Seegers, Alexzandra Wickman, Kalle Moraeus.
Foto: Peter Knutson