« Tillbaka till startsidan

HARPO MED NYTT ALBUM OCH I SÅ MYCKET BÄTTRE

2021-10-26, 15:45:51  

Jan "Harpo" Svensson är född den 5 april 1950 i Stockholm och numera bosatt på en gård utanför Halmstad där han föder upp hästar och ägnar sitt andra konstnärskap åt att måla tavlor. Smeknamnet Harpo fick han redan i unga år efter skådespelaren Harpo Marx och blev sedermera hans artistnamn eftersom Jan Svensson inte ansågs gångbart som artist.

Harpo slog igenom på 1970-talet med "Honolulu" och "Sayonara". Men det var låten "Moviestar" som tog honom till kontinenten och framförallt Tyskland där han än idag turnerar regelbundet. Där ligger världshiten fortfarande på en av de största radiostationernas topp 20-lista över de mest spelade låtarna.

I Sverige har det varit tyst om Harpo de senaste årtiondena men under sommaren 2021 har Harpo synts i olika nationella TV-sammanhang. Bland annat hos SVT tillsammans med Benjamin Ingrosso under årets Kristallen gala där de framförde en unik duett av "Moviestar". En turné i Sverige är inplanerad våren 2022.

Harpo är nu aktuell med nytt album på engelska - "Songwriter" - som släpps i november. I december har han intagit Grå Gåsen på Gotland som en av deltagarna i TV4:s "Så Mycket Bättre".

Så Mycket Bättre har säsongspremiär nu på lördag den 30 oktober kl. 20.00.

 

harpo.2021.450x555.jpg