« Tillbaka till startsidan

DOUGH SEEGERS 68 ÅR

2020-11-27, 09:43:24  

Gitarristen, låtskrivaren och sångaren Doug Seegers, född 26 november 1952 på Long Island, USA fyller 68 år. Han lärde sig spela gitarr i unga år och blev vid 14 års ålder medlem i ett lokalt band. Familjeförhållandet var inte det bästa utan han flyttade till New York och försörjde sig som gatumusiker. Efter ett eget misslyckat äktenskap, alkoholproblem och hemlöshet bar det iväg till Nashville runt år 2000.

En dag sittande i ett gathörn med sin gitarr intill ett soppkök kom två okända personer fram till honom vilka senare skulle visa sig vara Jill Johnson och Magnus Carlson på besök i Nashville i samband med inspelningen av tv-programmet" Jills veranda" för SVT. De bad honom spela något och det blev hans egna "Going Down to the River".

Inspirerade av mötet blev resultatet att Doug bjöds in i programmet och ett besök hos Johnny Cashs cabin (studio) för att spela in låten. Inslaget visades i Jills veranda den 5 mars 2014. Genombrottet hos den svenska publiken var total och debutalbumet Going Down to the River sålde guld samma år.

Under sin svenska sommarturné 2015 besökte Doug Seegers och hans fiddlare Barbara Lamb Radio Nostalgi för en flera timmars intervju som sändes i två delar i september samma år. Innehållet blev både känslosamt och skakande. Besöket avslutades med ett liveframträdande med en då helt ny och opublicerad låt.

Doug Seegers och Barbara Lamb blev intagna i Radio Nostalgi Hall of Fame under ett livframträdande hos "Majas vid havet" i Varberg den 22 juli 2015.

 

doug.diplom.royne.450x405.jpg