« Tillbaka till startsidan

FORSKNINGSPROJEKT STÖDJER RADIO NOSTALGI

2020-07-28, 13:36:01  

Nu är det bekräftat att vårt motto med nostalgisk musik i Radio Nostalgi har stöd i forskningen.

I projektet "Music in times of the Covid-19 pandemic" har assisterande professor Niels Christian Hansen vid Aarhus Institute of Advanced Studies tillsammans med en rad kollegor låtit 7 000 personer i Tyskland, Frankrike, Italien, Storbritannien, Indien och USA fått svara på frågor vilka låtar de lyssnar på och hur detta har förändrats under året.

Och svaret var inte oväntat: - Ofta handlar det om musik som väcker positiva minnen från barndomen eller ungdomsåren. Människor drömmer sig tillbaka till en tid när allt var enklare. Det är en blandning av nostalgi och eskapism, tillägger Hansen. Radio Nostalgi har sedan 1993 - alltså i över 25 år - haft som motto att bjuda lyssnarna på den musik som under årens lopp lämnat spår av minnen och upplevelser efter sig.

Musik i olika former har alltid haft stor betydelse för lyssnarna - något som kompositörer och textförfattare snabbt har fått bekräftat så snart deras alster blivit lanserade. Kvalitet har betalat sig och låtarna lever sedan vidare i decennier.

Radio Nostalgi intar en ödmjuk inställning till musikens upphovsmän och kommer framgent fortsätta med att spela den musik som vissa kanaler anser vara ur tid och ej längre intressant.

Det är hög tid att visa respekt för deras musik !

Tom Jones och "It's Not Unusual" är en av låtarna som omnämns.