« Tillbaka till startsidan

PETER WOLF I THE J.GEILS BAND INTERVJUAS

2020-05-14, 11:13:24  

                                                 peter.wolf.450x450.jpg

 

I lördagens program Little Steven's Underground Garage fortsätter Stevie Van Zandt sin serie "Quarantine Qoolness Qollection" för lyssnare i karantän via närmare 200 radiostationer i USA och Europa.

I hans tvåtimmarsshow bjuder han på en intervju med sångaren Peter Wolf som var med om bildandet av det amerikanska rockbandet The J. Geils Band 1967. Bandet fortsatte sedan med några uppehåll för att upphöra 2010 då Little Steven fick det aktuella samtalet med Peter. Han gick själv solo med egna album och framgångar där ett samarbete med Mick Jagger och Keith Richards i Rolling Stones, Shelby Lynn, Neko Case och Merle Haggard finns med.

J. Geils var egentligen ett konsertband och deras album blev inte några storsäljare. Däremot toppade en av deras största hitlåtar "Centerfold" Billbord Hot 100 i sex veckor 1982.

I programmet får vi även musik av Rolling Stones, Jimi Hendrix Experience, Paul Butterfield Blues Band och naturligtvis J. Geils Band jämte ny musik av Michael Des Barres MDB (känd från den populära TV-serien "MacGyver").

Lördag 16 maj kl. 10.00. Little Steven's program går att avlyssna efteråt i en månad under Lyssna/Senaste program.