« Tillbaka till startsidan

BJARNE LUNDQVIST 75 ÅR

2020-05-08, 14:52:45  

 

bjarne.diplom.450x833.jpg
En stolt Bjarne Lundqvist intagen i Radio Nostalgi Hall of Fame
 på Kungsbacka Teater den 31 mars 2011 inför publikens ovationer


Bjarne Lundqvist, född 8 maj 1945 i Mölndal, kan nu fira 75 år som en av legendarerna inom dans- och populärmusiken i landet. I sällskap med två andra legendarer, Hasse Carlsson och Dennis Janebrink, bildade han 1960 Flamingokvintetten vars övriga medlemmar var Gunnar Karlsson och Calle Nilsson.

Popbandet Streaplers bildades i Partille 1959 av Gert Lengstrand, bröderna Göran och Håkan Liljeblad, Lasse Larsson och Mats Alfredsson. 1963 övertog Bjarne trumsetet i bandet och även en del av sånginslagen. Streaplers blev snabbt populära och slog igenom samma år med "Säkkiijärven Polka. Därefter följde hitlåtar som "Diggety Doggety". "Mule Skinner Blues" och "Rockin' Robin" som hamnade på Tio i Topp 1965. Åren innan var man förband till The Beatles på Johanneshovs Isstadion. Bjarne lämnade Streaplers 1988.

Jubilaren har däremellan som sångare backats upp av storband som "Swing and Sweet" bestående av medlemmar ur Lerums Storband under ledning av Sven-Olof Waldoff och framträtt i konsertsammanhang med klarinettisten och sångaren Gunnar "Siljabloo" Nilsson.

1987 var Bjarne programledare för "Lordans" i SVT som sändes under sju lördagskvällar till dansande publik och till två band per kväll.

Bjarne återvände 1993 till Flamingokvintetten men blev tvungen att lämna musiken helt 2007 efter mångårig tinnitus.

Hans femte soloplatta "Här är min musik" släpptes i november 2011 efter att under året ha gjort konsertturnén "50 år som artist" på bl.a. Kungsbacka Teater där Bjarne den 31 mars blev intagen i Radio Nostalgi Hall of Fame.

Numera är Bjarne trummis i Mule Skinner Band tillsammans med Gert Lengstrand och tvillingbröderna Göran och Håkan Liljeblad jämte Jörgen Flash.