« Tillbaka till startsidan

ALEXANDER KRONLUND INVALD I HALL OF FAME

2020-03-06, 12:01:30  

                                              alexander.kronlund.450x378.jpg

 

Låtskrivaren och musikproducenten Alexander Kronlund är född i Bredäng och har jobbat med de största stjärnorna och musikerna i världen.

Alexander var i slutet av 1990-talet knuten till inspelningsstudion Cheiron på Kungsholmen i Stockholm och bland de internationella större framgångarna märks artisterna NSYNC och Britney Spears.

Han har utöver låtar till Britney Spears tillsammans med Max Martin och Johan "Shellback" Schuster skrivit låtar till Demi Lovato, Fifth Harmony och Adriana Grande. Sedan år 2000 har Alexander del i framgångarna för Robyn, Tove Lo, Tori Kelly, Tinashe och Coco McQueen för att nämna några. Och inte minst Mejas album Seven Sisters som sålde över en miljon.

Alexander Kronlund blev inför premiären för Idol i TV4 2004 tillfrågad att delta som jurymedlem, men fick avstå då han flyttade till Los Angeles. Han är numera en av de fyra i juryn sedan 2017.

Med motiveringen: "för decennier av framstående insatser som låtskrivare och musikproducent för såväl svenska som utländska artister med framgångar på såväl skivor som på konsertscener och i TV" är Alexander Kronlund nu invald i Radio Nostalgi Hall of Fame. I gott sällskap med Anders Bagge.