« Tillbaka till startsidan

Lill-Babs fyller 80 år

2018-07-22, 14:07:13  

Vårt lands absolut populäraste artist, Barbro "Lill-Babs" Svensson. fyller idag 80 år.  Jubilaren kan blicka tillbaka på en enastående karriär under 65 år. Folkkär eftersom hennes positiva och spontana framträdande överträffar allt vad vi "lagomsvenskar" är vana vid.

I samband med konsertturnén "Historien om Radio Nord" som leddes av Jan Kotschack, son till Jack Kotschack grundaren av Radio Nord, medverkade tre artister med förflutet från Radio Nord som en musikalisk inramning av föreställningen - Ann-Louise Hansson, Lill-Babs och Siw Malmkvist. De tre liksom Jan Kotschack fick under framträdandet på Konserthuset i Göteborg den 30 juni 2010 ta emot sina hedersdiplom som bevis på att de blivit invalda i Radio Nostalgi Hall of Fame. Turnén blev en succé och förlängdes för att senare återuppstå med de tre som "Tre Damer".

Efter att ha drabbats av sjukdom tillbringar Lill-Babs sin födelsedag på sjukhus där hon får ta emot mängder av hälsningar från svenska folket.
(2018.03.09)

Lill-Babs signerar boken "Barbro" på NK i Stockholm den 5 december 2013.
(Bild: Frankie  Fouganthin)

Siw Malmkvist vann Melodifestivalen 1961 med bidraget "April, April" men det blev Lill-Babs som fick representera Sverige vid Eurovison Song Contest i Cannes.

Lill-Babs och The Beatles i TV-programmet "Drop In" den 30 oktober 1963. Husbandet i bakgrunden är "The Telstar".

Lill-Babs, Ann-Louise Hansson och Siw Malmkvist invalda i Radio Nostalgi Hall of Fame den 30 juni 2010 på scen i Konserthuset i Göteborg.